- Biblioteka Publiczna
w Dzielnicy Ursus - Podstawowe informacje
- Dyrekcja i administracja
- Placówki Biblioteki
- Statut i logo Biblioteki
- Misja Biblioteki
- Patron Biblioteki
ZBIORY BIBLIOTEKI- KATALOG ON-LINE
- KATALOG ZABAWEK EDUKACYJNYCH
- Książki proponowane
przez czytelników - KATALOG IBUKÓW
- Instrukcja obsługi
KATALOGU IBUKÓW - Elektroniczna Karta
Czytelnika - Regulamin udostępniania zbiorów
- Czasopisma
- Dojazd
- Działalność
edukacyjno-kulturalna - DKK DYSKUSYJNE KLUBY KSIĄŻKI
- WOLONTARIAT BP Ursus
-
Kursy Komputerowe
dla Dorosłych 60+ - Konkurs Plastyczny SŁONECZNA ZAKŁADKA
-
Uniwersytet
Trzeciego Wieku - Archiwum
-
KLAUZULE RODO - Zobacz nas na...
-
-
- Dofinansowanie
-
-
-
- Partnerzy
-
-
- Warszawska kranówka
-

„Apetyt na Francję”
Mimi Thorisson
O tym, jak razem gotować, dzielić się wyśmienitym jedzeniem i winem oraz celebrować niezapomniane chwile przy wspólnym stole.
Piękna książka kulinarna – wspaniałe zdjęcia i niezbyt skomplikowane przepisy na dania francuskie. Mimi Thorisson prowadzi soczystego bloga Manger, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Jej mąż Oddur zajmuje się fotografią i jest odpowiedzialny za wszystkie smakowite zdjęcia umieszczone na stronie i w książce. Gotowanie już od wczesnego dzieciństwa było pasją Mimi. Jej największą przyjemnością było odkrywanie nowych smaków z całego świata. Najbardziej lubi kuchnię francuską i chińską, prawdopodobnie ze względu na swoje korzenie. Do gotowania używa lokalnych, sezonowych składników najwyższej jakości, które dobiera ze starannością godną najprawdziwszego szefa kuchni. Co najważniejsze – wszystko to robi z miłością.
To wspaniała książka o celebrowaniu dobrego życia.
(Warszawa, Buchmann, 2015)
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD
Piękna książka kulinarna – wspaniałe zdjęcia i niezbyt skomplikowane przepisy na dania francuskie. Mimi Thorisson prowadzi soczystego bloga Manger, na którym dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. Jej mąż Oddur zajmuje się fotografią i jest odpowiedzialny za wszystkie smakowite zdjęcia umieszczone na stronie i w książce. Gotowanie już od wczesnego dzieciństwa było pasją Mimi. Jej największą przyjemnością było odkrywanie nowych smaków z całego świata. Najbardziej lubi kuchnię francuską i chińską, prawdopodobnie ze względu na swoje korzenie. Do gotowania używa lokalnych, sezonowych składników najwyższej jakości, które dobiera ze starannością godną najprawdziwszego szefa kuchni. Co najważniejsze – wszystko to robi z miłością.
To wspaniała książka o celebrowaniu dobrego życia.
(Warszawa, Buchmann, 2015)
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD