„Smaki Izraela. Współczesna kuchnia izraelska”

„Smaki Izraela. Współczesna kuchnia izraelska”

Nida Degutiené

Tradycja i współczesność w izraelskiej kuchni.

Nowoczesna kuchnia żydowska jest połączeniem smaków, swoistą kuchnia fuision, wiążącą historyczne smaki z obecnymi. Książka jest nie tylko zbiorem kulinarnych przepisów, ale wzbogacają ją piękne, charakterystyczne barwne fotografie. To także wędrówka po tradycjach, świętach i obrządkach kultury żydowskiej, opowieść o smakach nowoczesnej kuchni Izraela i potrawach sporządzanych współcześnie na ulicach Jerozolimy.

(Warszawa: Buchmann, 2016)

Książka znajduje się w zbiorach:

Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01

Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.

KD

Polecamy również: