- Biblioteka Publiczna
w Dzielnicy Ursus - Podstawowe informacje
- Dyrekcja i administracja
- Placówki Biblioteki
- Statut i logo Biblioteki
- Misja Biblioteki
- Patron Biblioteki
ZBIORY BIBLIOTEKI- KATALOG ON-LINE
- KATALOG ZABAWEK EDUKACYJNYCH
- Książki proponowane
przez czytelników - KATALOG IBUKÓW
- Instrukcja obsługi
KATALOGU IBUKÓW - Elektroniczna Karta
Czytelnika - Regulamin udostępniania zbiorów
- Czasopisma
- Dojazd
- Działalność
edukacyjno-kulturalna - DKK DYSKUSYJNE KLUBY KSIĄŻKI
- WOLONTARIAT BP Ursus
-
Kursy Komputerowe
dla Dorosłych 60+ - Konkurs Plastyczny SŁONECZNA ZAKŁADKA
-
Uniwersytet
Trzeciego Wieku - Archiwum
-
KLAUZULE RODO - Zobacz nas na...
-
-
- Dofinansowanie
-
-
-
- Partnerzy
-
-
- Warszawska kranówka
-

„Kuchnia z pomysłem”
Pascal Brodnicki
Kocham gotować, nic tak nie zdejmuje ze mnie stresu codzienności. Ale dobrze rozumiem tych, którzy mówią: kiedy na to znaleźć czas?! Gotowania trzeba się uczyć. Dobra wiadomość: nie jest to zbyt skomplikowane. Można szybko i smacznie? … Można! Gotuję, nie marnuję! Jak gotować prosto, szybko, smacznie, sezonowo? A do tego tak, by jak najmniej się zmarnowało? Kuchnia z pomysłem. Kupuj mądrze, przechowuj sprytnie, gotuj pysznie to zbiór niezawodnych trików. Dzięki nim: – będziesz kupować racjonalnie – zorganizujesz idealną spiżarnię – od razu rozpoznasz świeże produkty – stworzysz niezwykłe połączenia smaków – przestaniesz wyrzucać jedzenie. Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60 nowoczesnych przepisów.
Pascal Brodnicki – syn Francuzki i Polaka. Gotowania uczył się we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w renomowanych francuskich restauracjach, ale to podróże ostatecznie ukształtowały jego kulinarną pasję i warsztat. Prekursor telewizyjnych programów kulinarnych w Polsce. Od 11 lat uczy, jak gotować smaczniej i ciekawiej.
(Bielsko-Biała: Pascal, 2015)
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD
Pascal Brodnicki – syn Francuzki i Polaka. Gotowania uczył się we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w renomowanych francuskich restauracjach, ale to podróże ostatecznie ukształtowały jego kulinarną pasję i warsztat. Prekursor telewizyjnych programów kulinarnych w Polsce. Od 11 lat uczy, jak gotować smaczniej i ciekawiej.
(Bielsko-Biała: Pascal, 2015)
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD