„Moc ziaren i orzechów”

„Moc ziaren i orzechów”

red. Magdelena Drukort

Ziarna i orzechy to tak wartościowe odżywczo produkty, że zostały zaliczone do kategorii superfood. Zawierają bowiem nie tylko niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, ale także cenny błonnik oraz mnóstwo witamin i minerałów.

Wykorzystaj zatem niewiarygodną moc ziaren i orzechów, wprowadzając je do swojej diety. Przepisów jest wiele – np. z mieszanych orzechów, sezamu i pestek słonecznika możesz zrobić energetyczne batoniki granola, migdały przeznaczyć na pyszne mleczko roślinne, a z nasion chia przyrządzić sycący deser.

Nie zapominaj też, że ziarna i orzechy warto dodawać do świeżych sałatek, pasztetów, smarowideł oraz sosów, np. do pesto z bazylii.

(Ożarów Mazowiecki: Wydawnictwo Olesiejuk, 2017)

Książka znajduje się w zbiorach:

Biblioteki Gołąbki, ul. Czerwona Droga 6
tel. 514 893 405

Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.

KP

Polecamy również: