„Różane przepisy”

„Różane przepisy”

Małgorzata Kalemba-Drożdż

Autorka "Jadalnych kwiatów" i "Pysznych chwastów" powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę.

Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem kulinarnym, ale i ekskluzywnym surowcem kosmetycznym? Oczywiście, że tak! Różane przepisy to pomysły na wykwintne dania i naturalne kosmetyki do samodzielnego przygotowania w domowym zaciszu.

Poznaj smak różanego chleba, trufli w kwiatowym pudrze czy sałatki z ciecierzycy z marynowanymi owocami z dzikiej róży. Zakochaj się w różanym balsamie do ust i luksusowym musie do ciała.

(Bielsko-Biała: Wydawnictwo Pascal, 2017)

Książka znajduje się w zbiorach:

Biblioteki Gołąbki, ul. Czerwona Droga 6
tel. 514 893 405

Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.

KP

Polecamy również: