- Biblioteka Publiczna
w Dzielnicy Ursus - Podstawowe informacje
- Dyrekcja i administracja
- Placówki Biblioteki
- Statut i logo Biblioteki
- Misja Biblioteki
- Patron Biblioteki
ZBIORY BIBLIOTEKI- KATALOG ON-LINE
- KATALOG ZABAWEK EDUKACYJNYCH
- Książki proponowane
przez czytelników - KATALOG IBUKÓW
- Instrukcja obsługi
KATALOGU IBUKÓW - Elektroniczna Karta
Czytelnika - Regulamin udostępniania zbiorów
- Czasopisma
- Dojazd
- Działalność
edukacyjno-kulturalna - DKK DYSKUSYJNE KLUBY KSIĄŻKI
- WOLONTARIAT BP Ursus
-
Kursy Komputerowe
dla Dorosłych 60+ - Konkurs Plastyczny SŁONECZNA ZAKŁADKA
-
Uniwersytet
Trzeciego Wieku - Archiwum
-
KLAUZULE RODO - Zobacz nas na...
-
-
- Dofinansowanie
-
-
-
- Partnerzy
-
-
- Warszawska kranówka
-

„Kuchnia polska bez pszenicy”
Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska
Dzięki książce „Kuchnia polska bez pszenicy” przekonujemy się, że bezglutenowe gotowanie i pieczenie może być nie tylko zdrowe, ale też łatwe i przyjemne. Znajdziemy tu smakowite przepisy na domowe posiłki: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, sycące dania obiadowe (także wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze), a także na sałatki i przekąski. Jest też coś dla uwielbiających słodkości łasuchów: lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki. Z owocami, orzechami, czekoladą... I mniej typowe - z burakami lub fasolą. Autorki dzielą się też najważniejszymi podstawowymi recepturami, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. A wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych konserwantów!
Książka „Kuchnia polska bez pszenicy” inspirowana jest publikacjami znanego na całym świecie orędownika diety bezglutenowej - doktora Williama Davisa. Autorki przedstawiają własne wersje przepisów, dostosowane do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Radzą również, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości. Podają przy tym konkretne przykłady i nazwy produktów. Smacznego!
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD
Książka „Kuchnia polska bez pszenicy” inspirowana jest publikacjami znanego na całym świecie orędownika diety bezglutenowej - doktora Williama Davisa. Autorki przedstawiają własne wersje przepisów, dostosowane do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Radzą również, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości. Podają przy tym konkretne przykłady i nazwy produktów. Smacznego!
Książka znajduje się w zbiorach:
Biblioteki Publicznej w Ursusie, ul. Plutonu Torpedy 47
tel. 22 662 70 01
Aktualny stan dostępności prosimy sprawdzić telefonicznie lub
w katalogu on-line BP Ursus.
KD